Schaduwraadsleden

Naam: Adri Janssen,  fractievoorzitter

Beroep: ondernemer, coach en adviseur

Hobby’s: werk, sport, politiek en vakanties

Goede eigenschappen: handelend vanuit respect voor iedereen, doortastend en vasthoudend

Slechte eigenschappen: (te) betrokken bij alles wat ik doe, waardoor ik soms (te)veel van mezelf eis en ook van een ander

Waarom ProVeenendaal: Ik ben in Veenendaal geboren en opgegroeid; datzelfde geldt ook voor mijn kinderen. Ik werk in en vanuit Veenendaal en voel me hier over het algemeen thuis. Toch kan het nog beter met en in Veenendaal! Daar zet ik me met alle mensen van ProVeenendaal voor in en wil dat blijven doen. ProVeenendaal is een club van leuke en betrokken Veenendalers die dagelijks bezig zijn met Veenendaal en daar het beste van willen maken zonder zich druk te maken om de landelijke partij richtlijnen. Luisteren naar uw wensen en deze goed proberen te vertalen in de plaatselijke politiek is ons doel.

Naam: Maarten de Jong

Beroep: Marketeer, voorheen alleen in loondienst, maar sinds kort ook als ondernemer. Daarnaast zit ik op vrijdag in Amsterdam voor een deeltijdstudie strategische bedrijfskunde (laatste jaar: spannend!).

Hobby’s: Alles van wandelen tot wielrennen, als het maar buiten is (en bij voorkeur in de bergen). Verder lees ik graag en ook daarin is de interesse vrij breed. In mijn kast staan Dante en Oscar Wilde naast Harry Potter en diverse Donald Duck pockets (die laatste zijn ideaal voor in een lang, warm bad met het verstand op 0).

Goede eigenschappen: Oplossingsgericht, gedreven en stiekem toch ook wel lief. Dat laatste mag ik alleen wel iets meer laten zien, als ik mijn vriendin mag geloven…

Slechte eigenschappen: Ongeduldig. Mijn hoofd gaat 10x sneller dan wat uitvoerbaar mogelijk is. Daarin zijn die brede interesses wel eens een valkuil, want het liefste doe ik alles tegelijk. Dan moet ik even een stapje terug doen en tegen mezelf zeggen dat ik eerst moet afmaken waar ik mee bezig ben, anders draai ik ineens 20 projecten naast elkaar.

Waarom ProVeenendaal: Na een nauwe samenwerking met ProVeenendaal-wethouder Frits Beckerman werd ik enthousiast om meer te doen voor Veenendaal dan alleen schreeuwen vanaf de zijlijn. Frits liet me zien dat je, met een beetje wilskracht en ondernemerschap, een directe en positieve invloed op je eigen woonplaats kan hebben. Ik begon me te verdiepen in ProVeenendaal. Het uitgangspunt van ProVeenendaal is: “Veenendaal wordt gemaakt vóór, dóór en met Veenendalers.” Dat betekent: niet door Den Haag, niet door een logge, bureaucratische organisatie, maar door een transparante gemeente die zich te allen tijde dienend opstelt richting haar inwoners. Voor zo’n club zet ik me graag in, zeker omdat ProVeenendaal deze visie heel concreet weet te maken in onderwerpen die mij persoonlijk aan het hart gaan, zoals de toegankelijkheid van sport en cultuur of de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Naam: Gert Scherpenzeel

 

Opgegroeid in Apeldoorn, in 1984 naar Veenendaal gekomen.

Getrouwd, 2 mooie kinderen (en een fijne schoonzoon) en 2 prachtige kleinkinderen.

Beroep WMO consulent bij de gemeente Hilversum.

 

Vrijetijdsbesteding: volgen van het nieuws (word wel nieuwsfreak genoemd), lokale politiek, lezen vooral Scandinavische thrillers, theater, goede serie of film kijken, sport voornamelijk passief, verblijf graag in zonnige oorden.

 

Eigenschappen:  Kan stellig overkomen maar ben ook te overtuigen, humor, (af en toe) wat kort door de bocht, kan niet tegen onrecht, soms wat ongeduldig.

 

Waarom ProVeenendaal:

ProVeenendaal is opgericht (ik mocht zelf aan de wieg staan) om te luisteren naar wat er leeft onder de Veenendaalse bevolking en dat  te vertalen naar het politieke debat in de gemeenteraad. ProVeenendaal gaat echt in gesprek met mensen en organisaties en doet daar wat mee. Wat overigens niet wil zeggen dat we iedereen gelijk geven, we luisteren en geven terug waarom we iets wel of niet gaan doen. De ervaring leert dat mensen dat begrijpen.

Bij ProVeenendaal is iedereen welkom ongeacht politieke achtergrond, geloof enz. en dat zie je ook terug op de kandidatenlijst.

Inmiddels hebben we een leuke club mensen, die gaan voor een mooi resultaat op 21 maart.

Share This